Den yttre dragningen av västra länken är att föredra

 

Vägsträckningarna för den västra länken ska avgöras framöver. Vi har hela tiden förordat det yttre alternativet, och orsakerna är många men en anledning var att när vi fick med det i närtidssatsningen så skulle man göra allt som stod i vår makt att hålla nere kostnaderna.
Vi vet att det har skilt i runda tal 300 miljoner, därför ärr det helt obegripligt att man inte kör det billigare alternativet . Samma sak med den korsning som finns vid Kullavägen där en trafikplats är betydligt dyrare än en rondell och det finns ju ingen som helst anledning att man ska köra fortare där, vilket är ett motiv.
Ett inre alternativ innebär också stora problem för travet. En väg så när travbanan innebär att hästarna kan påverkas av främst bullret men även svårare att nå ut till körvägarna. Det är allt som talar för att det yttre alternativet är att föredra och inte minst ur kostnadssynpunkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.