Inte alls förvånad över att barnfattigdomen ökar

Barnfattigdomen ökar i vårt land har vi fått reda på de senaste veckorna. Jag tillhör de som inte alls är förvånad över detta med den politik som förs.

Ersättningsnivåerna i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen följer inte med inkomstökningarna och taken ligger stilla. Även familjer som är arbetslösa och sjuka har barn och självklart har många av de barnen fått det sämre och många mycket sämre då trygghetsnätet på en del områden har rasat ihop totalt.

Det är ett nät som behöver lagas om vi ska ha en välfärd för alla. Däremot är det också de som fått det mycket bättre och det är de som redan har det bra för de som har det bäst ställt har fått de största skattesänkningarna och har därmed mer att köpa och handla för, som julklappar men även spara på banken eller i fonder åt barnen
 

Det här är inget oväntat för så slår en politik där man satsar mest på de som har det bäst och då finns inte pengar att fördela ut till de som har det sämst och det kommer att speglas på många områden livet ut, för de som är sjuka och arbetslösa blir får det ännu sämre när de blir pensionärer.

Dagens pensionärer har inte höga pensioner och sämre blir det för den grupp som till och från blir sjuk eller arbetslös
Så fungerar högerpolitiken i verkligheten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.