Högerrevolution i USA

MYCKET TALAR FÖR ATT DET PÅGÅR en högerrevolution i USA efter att Obama blev president. Tonläget har höjts och det sker mycket hatpropaganda i landet.

FBI chefen Mueller har riktat uppmärksamheten på alla internetsajter som uppmanar till hatbrott och andra former av våld. I spetsen för detta står Sarha Pallin som var republikanernas vice presidentkandidat och galjonsfigur inom den så kalla Tea party rörelsen.

Det finns till och med en karta där demokratiska politiker utsetts som måltavlor. Giffords som utsattes för ett attentat i helgen var en av de måltavlorna som ett gevärssikte riktades emot. Giffords fick även dörren sönderslagen när hon röstade för sjukvårdsreformen.

Det är bara att konstatera att den amerikanska högern använder metoder, visserligen lite modernare än den som kommunismen använt där man tog makten med vapen. Det finns också en rörelse som heter American Renaissance (pånyttfödelse) där det finns inslag av vit makt och främlingsfientlighet.

Visserligen gick högern framåt i mellanvalet i USA men det är tydligt och klart att högern i USA inte accepterat valet av en svart president och nu jobbar med revolutionära metoder för att skrämma bort folk från reformer och ett mer mänskligt samhälle än det som högern står för.

En kommentar

  1. Skogsägare

    Det är väl snarare tydligt att amerikanerna inte accepterar att påtvingas socialistiska reformer. Alla knyter inte näven i byxfickan och beklagar sig i fikabodarna som vi svenskar. Sedan är det beklagligt när vulgärdebatten når såna bottennivåer som den gjort inte bara i USA utan även här. Du kanske har glömt men jag minns en känd (S)politiker från Västerbotten som bad till gud att statsministern skulle dö och publicerade bönen på facebook.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.