Svedavia ta ansvar och se till att ni har en anständiga lokaler i Umeås flygplats

 

Det är inte så länge sedan som flygplatsen i Umeå bytte namn till Umeå City Airport men pompa och ståt när avgångshallen återinvigdes efter reparationer.
Nu har Svedavia bolaget bestämt sig för att byta namn. Motiven lär vara att man vill ha en anknytning till ortens namn där det är beläget och namnet skulle bli Umeå Airport.
Tittar vi på hur det ser ut på andra platser så heter flygplatsen i Göteborg Landvetter. Malmös flygplats heter Sturup. Stockholm har Bromma. Sigtuna har Arlanda.
Skulle man vara konsekvent och kopplas till kommunen som man gör i Umeå så hade de andra flygplatserna helt andra namn ser ni. I Umeå väljer man kommunen trots att flygplatsen ligger på Alvik och Alvik ligger på Tegs sidan.
Jag vill med detta bara visa att jag tycker man är inkonsekvent i sitt agerande och utifrån detta att man inte har en enhetlig linje borde namnet vara kvar. Vi är den enda cityflygplatsen i hela landet och det är märkligt att man inte vill dra en lans för att det går att ha en stor flygplats så nära city som Umeå.
Min uppfattning att det allra viktigaste för Umeå,s flygplats är inte ett namnbyte utan att se till att den håller en standard som är likvärdig de andra större flygplatserna. Umeås standard är betydligt lägre än på de andra platserna. Tidigare så fick vi beskedet att man ska göra något åt ankomsthallen men för att gå vidare så vill man att kommunen ska vara med och betala
Det är märkligt att man från bolaget behandlar kommunerna olika och vad jag vet så har inte Arlanda fått några investeringsbidrag från Sigtuna kommun. Svedavia ska och bör ta ett ansvar för att se till att Umeå håller samma standard som de andra flygplatserna. Allt annat är diskriminering av en Norrlandskommun. Vi har medverkat med pengar för att förlänga banan men det var som en miljöåtgärd för kommunen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.