Benskörhet kostar stora pengar

BENSKÖRHET KOSTAR STORA SUMMOR VARJE ÅR. Hela 4,6 miljarder per år. Runt 70 000 benbrott behandlas per år. Med rätt behandlingsmetoder går det att halvera antalet benbrott.

På universitetssjukhuset i Lund har man sedan 2002 fått ner antalet frakturer med 42 % genom det som kallas screening.
 
Det finns också metoder som vi själva kan använda mot benskörhet som orsakar många benbrott. Motion i form av promenader och att äta rätt minskar risken för benskörhet betydligt. Benskörhet som är en åkomma som börjar vid 30 årsåldern då skelettet urkalkas. Risken för kvinnor i övergångsåldern är än högre.
 
Precis som med mycket annat är det även med benskörhet bra med förebyggande arbete. Det är viktigt att försöka ta ansvar för sin hälsa så att man mår bra, har ett friskt liv och därigenom får leva länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.