Sverige i topp när det gäller elprisets höjningar

 

Elpriset har stigit näst mest i Sverige
Som sagt elpriset steg näst mest i Sverige i Europa under perioden 1999 och 2009 enligt en EU rapport. Ökningen var runt 80 % och förklaringarna enligt EU rapporten flera bland annat hade vi gott om vatten i vattenmagasinen 1999. 2009 var också tillgången på el begränsad då flera reaktorer stod stilla Enligt den här rapporten så låg priset 2009 på snittpriset inom EU på 0,17 euro per kilowattimme
 
Vi ska ligga på ett pris som är under snittet då vi har så stor produktion av billig vattenkraft. Det höga priset beror på att vi inte byggt ut i den omfattnings som behövs och den som bör bygga ut är vattenfall med så stor del av billig vattenkraft. Tyvärr så har det inte funnits och inte finns en långsiktig lösning. Den energiöverenskommelse som gjorde mellan S, C, V Och MP har ju tagit bort produktion och man litar alldeles för mycket på vindkraften som enbart kommer att vara en produktion på marginalen. Jag efterlyser en långsiktig blocköverskridande överenskommelse om energipolitiken ytterligare en gång
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.