Björklund medger borglig naivitet, ja så sant det är

Sent, sent skall syndaren vakna sjungs i en gammal psalm. Nu ser det ut som om Jan Björklund till slut vaknat upp när det gäller friskolor och till och med medger att det funnits en viss naivitet från borgligt håll i synen på friskolor.
 
Nu säger han till Dagens Industri att det finns tecken på att vinst går före kvalité. Bra att han vaknar nu är frågan vad han gör åt det.
 
Det finns luckor i lagstiftningen som gör att det blivit stora vinster på grund av kvalitetsbrister. Brister som att skolorna saknar politik, studievägledning och skolsköterskor som några exempel och som gjort att man gjort vinster och kunnat ta ut överskott.
 
Nu väntar då jag i alla fall att Britt-Mari Lövgren ska ställa sig upp och erkänna att även hon och de borgliga i Umeå varit lika naiva som vad Björklund tycker. När vi sagt dessa saker genom åren har vi blivit pådyvlade att vi är emot friskolor vilket inte är fallet, men vi har tyckt att regelsystemet varit fel och att man kan göra vinster genom att göra avkall på kvaliteten.
 
Det är därför som jag sätter rubriken att sent skall syndaren vakna och jag gör det för att många skattekronor runnit ner i giriga fickor istället för att ha gått till barnen. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.