Diktaturens kreatur

 

Diktaturens kreatur
Så sa Olof Palme en gång i tiden. Frågan är vart på skalan man ska sätta Khadaffi. Nu köper han sig anhängare med pengar och bilar för att försöka stoppa demonstranterna och demokratiseringen. De ska patrullera Tripoli och hålla folk i tukt och förmaning. Folk går inte ut med rädsla för livet.
 
Nu har ju sanktioner inletts, men frågan är om det inte är väl sent. Sverige har i detta fall med Carl Bildt i spetsen haft en alldeles för passiv hållning i Libyernas kamp för demokrati. Det finns mycket att göra inom arabvärden för det är nog inte i många länder det finns något som kan kallas demokrat
 

En kommentar

  1. lf

    Men det är ju oljan,det är profiten som går före allt annat.Man måste avvakta för denna skull.Vi har ju en minister som har varit djupt involverad i oljemarknaden.
    När skall vi få en västvärld som som inte styrs av personer som har anknytning till rent ekonomiska särintressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.