Det är regeringens ansvar Edvard Riedl att se till att vägarna till sjöss är farbara

 

Det är regeringens ansvar att se till att vägarna till sjös är farbara
Det är inte bara tågen som har problem denna vinter med brister i investeringar och underhåll på vägar och järnvägar. De vägar som går på vattnet har fått allvarliga problem för de som ska gå på dessa vägar och som ni förstår tänker jag på båtarna beroende på brister i isbrytarkapaciteten.
Vi  har ju fler isbrytare men en sär långt borta och skulle den beordras hem så kanske det tar flera månader. Den isbrytaren är uthyrd till andra vatten med is och jag tror det var sydpolsområdet. Det är självklar t av ekonomiska skäl och sjöfartsverket har väl bedömt att man har för lite pengar för att kunna ha ytterligare en isbrytare uppe i Bottenviken.
Att det inte finns tillräckligt med isbrytarkapacitet är ytterst regeringens ansvar som har till uppgiften att se till att den delen av infrastrukturen har tillräckligt med pengar för att kunna säkerställa transporterna. Den här politiken är ytterst ett slag mot vår industri som inte får ut sina produkter, i alla fall till det blir omöjligt att köra båt då de nya reglerna för svavel träder i kraft en regel som kom till när regeringen låg och sov med de som representerade Sverige när besluten togs.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.