Naturkatastrofer de gör som de vill

För ett antal år sedan kom den första stora sunamin som drabbade Thailand och främst bad och turistorterna. De har nog återhämtat sig ganska bra för bara året efter märktes inte speciellt mycket även om såren för alla som miste anhöriga kanske aldrig går ur

Nu har vi sett en ännu värre sida och det är den som drabade den Japanska kusten. så här på avstånd är det svårt att få en överblick om hur stort det är och vad som kommer att hända med deras kärnkraftsreaktoer och det sker i dessa.

Japan är ett land som levet med jorbävningar och har nog förhållandevis bra kunskaper om hur man bygger på säkrast möjliga sätt men det verkar ändå som om man inte kunde tänka sig att det skulle kunna komma en foldvåg av den storleken som kom, man var nu mer förberedda på en jordbävning på land.

Ur säkerhetssynpunkt så är dt lite märkligt att de lagt kärnkraftverken där de gjort det men antagligen för att ha en närhet till kylvatten från haven. Vi får säkert vänta ytterligare ett tag innan vi får se hur det slutar och vilka åtgärder som vidats både när det gäller kärnkraftsreakorerna och skadornas omfattning i övrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.