Gratis internet är bra men någon ska betala….

Gratis internet är bra men någon ska betala. Det var faktiskt andra saker som var uppe i fullmäktige idag än det som kommer att redovisas i media och en sak som förvånade mig var att ärendet om sk Hot spots togs i au, ks  trots att svaren från återremissen inte var med.

Den ville veta lite om vem som betalar, konkurrerar det med det privata näringslivets It-tjänsteleverantörer och lite andra spörsmål. Nu blev det ett tilläggsbeslut att ärendet skulle redovisas i arbetsutskottet och då har ju utskottet möjlighet att gå till fullmäktige om det finns saker som inte kan anses rätt att göra.

Jag håller med Sellström att det blir ju knepigt om gratis internet ska tillhandahållas åt hyresgäster som ligger i närheten av dessa hot spots. Allt ska betalas någonstans och mest förvånad var att alliansen inte tänkt om om detta konkurerar med det privata näringslivets tjänsteleverantörer av internet.

Det var inte mer än något år sedan man spydde galla över våra bolag inom energi och bostäder sålde tjänster inom It och vi enades om att näten deras ska vara öppna för all leverantörer som vill sälja tjänster vilka inte var en sak för de kommunala bolagen.

Nu är det tvärt om och det ska vara hot spots som ändå någon ska betala utan att vi inte fått reda på hur vår tekniska nämnd ska finansera detta om det kostar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.