Knark ska klassas som knark. Beslagen av…

Knark ska klassas som knark. Beslagen av det beroendeframkallande medlet Efedrin har ökat med 75% på 5 år. Sverige får inte klassa detta som knark vilket är bedrövligt och det är Eu regler som stoppar klassningen.

Det sker ett ökat missbruk främst bland unga men även kropssbyggare tillhör dengruppen enligt polisen. Efredin är och kan vara en orsak till hjärt och kärlsjukdomar.

Enligt Eu år det klassat som ett ämne som man kan framställa narkotika av då man använder det när man framställer metaamfetamin och då redan är klassat. Men klassat till vad ? är det klassat som narkotika är det bramen det verkar inte så. Det här visar på att Eu är för stelbenta. Det är ju fel att om det är klassat på ett sätt måste man kunna ändra sig om det visarsig att anväds på andra sätt senare

2 kommentarer

 1. Kicki Axengrip

  Byråkrati kallas det visst har jag hört 😉 Det är bra att du lyfter fram frågan för vi behöver många fler maktmedle för att kunna bli en motvikt till de nätdroger som dödar våra barn. Helst igår för imorgon kan det vara för sent!

  Föräldrar som ser på när en ungdom drogar sönder sitt liv kan inte göra något för att drogen inte är narkotikaklassad. Polisen kan inte ta fast langare för att drogen inte är olaglig. Socialtjänsten kan inte agera för att det inte blir några positiva tester eftersom det som testas är narkotikaklassade medel. Hela processen faller för att vi inte har lagar som är anpassade till verkligheten.

  Men, du som är en högt uppsatt politiker borde väl veta hur man ska ändra på sådana missförhållanden? Hur gör man? Vem gör det? När kommer någon att göra det? Eller ska lilla jag stappla in på EU-parlamentet, slå näven i bordet och skrika att nu får det vara NOG!?! (säger hon med glimten i ögat).

  /Kicki

 2. Bertil Ingerlund

  Hej Kicki
  Du verkar vara en som har Astrid Lindgren tag i sig.
  Hade hon levat så har det nog inte stått på länge förrän
  hon slagit näven i bordet.
  Dessa droger är så krypande – skrämmande mot våra
  nyfikna ungdommar, att föräldrar hinner inte vara med,
  när det händer något med barnen. Ena månaden är allt
  ok. Nästa månad är allt snett för barnen och föräldrarna
  tänker sånt händer inte mina barn. Allt var ju ok. förra
  månaden och sen kan det vara kört.
  Det behövs nog åtskilliga Politikers hjälp för att få
  bukt med drog problemet.
  Justitieministern borde kunna ställa upp, med ändringar av
  lagar mm. innan det är för sent.

  M.V.H.
  Bertil Ingerlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.