Knakar det i fogarna hos alliansen eller är det bara en vilseledande manöver

 

Det skakar i alliansen och alla utom moderaterna tycker att det tar för lång tid att förändra sjukförsäkringen, eller som jag tycker rätta till de absolut grövsta misstagen. Den som det går för sakta för är socialförsäkringsminister Ulf Kristensson med de utlovade förbättringarna vad det nu är.
Vi har sett länge hur den moderata sjukförsäkringen ställer människor på bar backe där folk som har allvarliga sjukdomar och inte kan arbeta ställs utan ersättning och folk är helt enkelt utförsäkrade på grund av sjukdom och att de inte kan jobba.
De allianspartier som nu är kritiska är dock ansvariga för gällande försäkring och missnöjet är snarare ett sätt att försöka mildra kritiken
Regeringen har ju valt att sänka skatterna och sjukförsäkringen även om det är en försäkring som löntagarna avstått pengar till kostar mycket pengar, vilket även skattesänkningar gör. Sänks skatterna blir det mindre välfärd och sjukförsäkringen är en del både i välfärden och i kostnaderna. Ska man få ekonomin att gå ihop måste man ju höja skatterna eller skära på något annat ställe om man inte ska hamna i situationen som övriga Europa att budgetunderskottet ökar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.