Regeringen skrotar försäkringskassans lokalkontor.

Försäkringskassans lokalkontor skrotas. Försäkringskassans lokalkontor ska bort om kassan ska klara ekonomin. Över 100 kontor rör det sig om och självklart försvinner service, men inte i Täby.

Det är självklart att försvinner hundra kontor försvinner service för medborgarna. Det visar också vad jag sagt tidigare att det finns ingen regionalpolitik och trots att alla åtgärder ska ha med just ett regionalpolitiskt tänkande i besluten.

Försäkringskassan ligger under moderaterna medan regionalpolitiken har Maud Olofsson ansvaret för, och någon regionalpolitik har inte funnits med i besluten. 

Det som saknas för att kontoren ska finnas kvar är pengar. Kontoren kostar pengar det är väl en självklarhet och mindre pengar ger färre kontor.

Regeringen har enhälligt valt skattesänkningar före service till medborgrna då försvinner kontor och service och då fär det konsekvenser . Det här är inte svårare att sänks skatterna saknas det pengar till något och försäkringskassans lokalkontor är en del i detta och allt offentligt kostar pengar och skatter är betalningsmedlet.

En kommentar

 1. Bertil Ingerlund

  Hej Lennart
  Jag håller med dig om att Försäkringskassorna behövs.
  I ett samhälle som ska fungerar behövs ett visst antal av varje enhet bilar, bussar, flyg, domstolar, Poliser, serviceinrättningar, skolor, sjukhus, präster, kyrkor, åldringsvård och andra allmännyttiga inrättningar.
  Detta skapar sysselsättning till större delen av vår befolkning här i Sverige.
  För att finansiera det hela så kommer större delen från Företagsverksamheten som ska
  stimuleras med hjälp från myndigheter, banker, import och export.
  Det skapar också sysselsättning. Det tycker jag verkar en vettig utbyggnad av ett växande
  samhälle.

  Sen behövs det ett visst antal, knarkare, alkoholister, bankrånare, vanliga rånare, våldsmän, som ska ge sysselsättning åt en hel massa utredare inom Polisen, med Advokater, Domstolar, som
  också ger en hel massa människor sysselsättning. Detta kostar ett växande samhälle stora
  pengar .
  Men så är det väl ändå inte, det här verkar inte vettigt det jag skriver, nu måste
  jag nog vaknat på fel sida när jag skriver det här sista stycket.

  M.V.H.
  Bertil Ingerlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.