Borg, ingångslönerna är för höga.

Borg för höga ingångslöner. Som jag skrev i en tidigare blogg besökte Anders Borg SKL,s kongress och ordförandedag. Vi kommuner fick lite pekpinnar då har var kritisk till kommunernas förmåga att förhandla.

Han tycker vi kommunerna varit dåliga förhandlare då man gått med på för höga ingångslöner och hänvisade till konjukturinstitutet som i studier som visar att det skulle skapats fler arbetstillfällen med lägre ingångslöner.

Jag tycker detta var ett hårt angrepp på kommunerna och främst gentemot kommunals medlemmar. Det här visar att Borg tycker vi ska få flera som egentligen inte ska kunnaleva på sin lön.

Det här är i och för sig inte förvånande för Borg har via skattepolitiken ökat klyftorna där spannet mellan de låg och högavlönades disponibla inkomst ökat. Egentligen typisk moderat politik oavsett om det heter de nya eller de gamla moderaterna

2 kommentarer

  1. dave

    Du tycker förstås att det är alldeles lysande att ingångslönerna är högre än löner för dem som jobbat ett par år?

  2. Nils Persson

    Det känns hopplöst att tycka om regeringen och dess ”ministrar” Jag har utförsäkring på nära håll och kan se konsekvensen av detta. Om Ulf kristersson,Fredrik R m.fl. nånsin hade tvingats försörja sig på arbete kanske förhållandet hade varit annorlunda. Vad vet de om sambandet mellan lön och insats? Inte ett dj-la dugg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.