SKL kongressen är över.

SKL kongressen är över. Nu har vi avslutat kongressen som egentligen enbart handlade om val och ett stadgeförändring som gör det möjligt för partierna att utse nya ledamöter om någon slutat.

SKL har många viktiga uppgifter framför sig och löneförhanlingarna är en viktig del. Under dagen gästades vi av Anders Borg och Erik Ullenhag som är integrationsminister. Inget nytt egentligen Borg betonade främst vårt ansvar för välfärden.

För min dek hoppas jag förbundet inte blir en budbärare för regingens politik uatn tar till vara alla kommuners intressen. Vi slåss för självstyret, finanseringsprincipen som innebär att fattar staten beslut som ger kostnadsökningar ska kommunerna ha ersättning för det. Vi vill också ha så lite specialdestinerade bidrag som möjligt. Pengarna i påsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.