Arbetskraftsbrist är ett hinder mot tillväxt

Vi har jättestor arbetslöshet i vårt land och främst bland våra ungdomar samtidigt som det finns arbetskraftsbrist. Det är därför mycket märkligt att regeringen under en lång tid inte satt igång utbildningar så att företagen kan få tag i den arbetskraft de behöver och med rätt kompetens. Ännu värre kommer det att bli i framtiden med den nya gymnasieskolan.

Här nedan kan du läsa första stycket ur en artikel i teknikdebatt som talar just om detta

Arbetskraftsbrist hinder mot tillväxt

Oavsett var vi befinner oss på konjunkturcykeln är bristen på rätt arbetskraft det största tillväxthindret. Det visar Företagarnas konjunkturmätning, Småföretagsbarometern, som presenteras två gånger per år. Det är alltså så illa att samtidigt som vi har en skrämmande hög ungdomsarbetslöshet, så hindras våra småföretag att växa för att de har svårt att hitta rätt kompetens. Hur är det möjligt?

Klickar du här kan du läsa resten av artikeln

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.