EU, regeringen bär ansvar om ideella föreningar får det tufft och se och lär av varandra

 

Om vi börjar med se och lär så är Uppsala här idag och i morgon både för att titta på hur vi jobbar med centrum planering, utveckling av staden tillsammans med näringslivet och vårt sätt att jobba med den nya organisationen. Jag tror att det generellt är viktigt att vi i kommunerna studerar och lär av varandra, men det går inte att kopiera varandra tror jag. Det gäller att göra saker minst lika bra och effektivare för medborgarnas skulle. Så här långt sa de sig vara mycket nöjda.
EU har vi nytta av dem numera?
Jag tycker EU fingrar i en massa saker som de egentligen inte skulle ha att göra med och det är skatterna. Minns jag rätt låg harmonisering av skatterna utan för fördragen. På många andra områden får man ha olika skatter som moms, inkomstskatt, fordonskatt och många många fler där länderna själva bestämmer
Nu ska Sverige tvingas betala moms enligt EU kommissionen som avslagit den svenska regeringens ansökan om momsgräns. Ska man tvingas till detta blir det mer byråkrati för föreningarna. Jag förstår inte varför man ansökt utan bara kört på som förut med momsbefrielse för föreningarna. Borg säger att han vill få EU att ändra inställning, och då får vi se om regeringen är så duktiga förhandlare. I går påstod han att kommunerna var dåliga förhandlare när man satte för höga ingångslöner och då måste jag säga att regeringen är inga bra förhandlare gentemot EU vilket numera är bevisat.
I vilket fall som helst så kan Sverige inte som land acceptera att EU ska kunna ta död på det Svenska föreningslivet som gör så stor nytta främst för barn och unga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.