Moderaterna och regeringen vill utarma Regionsjukhuset i Umeå

 

I den vårbudget som regeringen nu lagt så handlar allt nästan bara om sänkta skatter inte minst i debatten. Nu har det kommit fram att regeringen vill lägga ner flyglinjen mellan Östersund och Umeå som är en viktig del för patienterna och regionsjukvården i Norrland.
Det finns hela tiden en misshandel mot Norrlänningarna eftersom regionalpolitiken har helt dött. Norrland behöver ett regionsjukhus med tillräckligt brett patientunderlag och även om inte Jämtarna ännu så länge velat gå med i ett stornorrland har de ändå helt ställt upp på Umeå som deras regionsjukhus och samarbete sker därför även på utbildningssidan av läkare.
Det här hörde vi ingen näna i går när det var presskonferens om budgeten och ett statsråd var här i Umeå, Edward Riedl och andra riksdagsledamöter har inte heller sagt något.
Jag tolkar det som om de borgliga ledamöterna i Norrland ställer upp bakom regeringens förslag att sluta upphandla flyget mellan Umeå och Östersund. Varför gör moderaterna på detta sätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.