Blir du förvånad över att det blir störningar när en gata byggs om ? Media blir det

 

Visst blir man förvånad över hur folk reagerar och vad media speglar. Umeå växer gator byggs om både för att de måste lagas och renoveras och för att vatten och avloppsledningar. Det byggs till om och på och det byggs nytt på många platser, som konsekvenserna av att vi har åstadkommit att staten bygg en ny järnväg hit.
Ja det sker förändringar så fort man ska bygga och nytta bland annat vägar och andra områden för att kunna bygga det som är tänkt.
När man läser tidningar och reaktioner blir jag förvånad över att så många som tror att det går att bygga om en gata och utan att det blir störningar på den gatan och trafiken måste ledas om. Samma sak när större ny eller ombyggnader ska till. Jag tror inte det finns en enda plats i hela världen det går att bygga om en gata och allt kan vara precis som före ombyggnationerna

En kommentar

  1. Chartarum

    Det är inte förvånande att det blir störningar. Det som förvånar i Umeå är den totala bristen på planering för att minimera dessa störningar. Samt i ganska stor utsträckning de ställen där ombyggnationerna rent av syftar till att försvåra framkomligheten.

    Det finns mängder av exempel på båda sakerna – vägar där tidigare infällda busshållplatser byggts bort så att det blir omöjligt att på ett säkert sätt passera en buss på en hållblats vilket leder till att all trafik bakom en buss förlorar rytmen och tvingas in i ett miljöförkastligt kö-körande med ideliga starter och stoppanden istället för att kunna flyta på i jämn fart.

    Men mest förbryllande är nog den totala idioti som leder till att man i umeå gräver i praktiken överallt samtidigt. ett av de mest anmärkningsvärda exemplen på detta är när man gräver av båda de stora vägarna förbi centrum parallellt med älven – den förbi bygget vid nya designhögskolan OCH den förbi järnvägsstationen – samtidigt. Att gräva upp EN av dessa hade gett rimliga störningar i trafiken. Att godkänna att båda grävs upp samtidigt visar på en total brist på verklighetsuppfattning och planeringsförmåga hos ansvariga beslutsfattare som tyvärr allt för ofta kan anas i beslut fattade i Umeå Kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.