En misslyckad jobbpolitik ger mera utanförskap

En misslyckad jobbpolitik ger mera utanförskap. En av regeringens slogan inför valet 2006 var att utanförskapet skulle minska. Resultatet är att aldrig har så många stått utan jobb och det som före 2006 kallades massarbetslöshet är numera ett mål för sysselsättningen.

Värst är det för ungdomar och värst igruppen har unga invandrare. Trots rekordmånga lediga jobb ökar ungdomsarbetslösheten kraftigt bland unga invandrare. Det senaste året ökade arbetslösheten med nästan 30% bland unga invandrare medan den gått ner lite för andra ungdomar.

Jag har sagt det många gånger att den här regeringen saknar en jobbpolitik. Unga invandrare vill få andra jobb än städning och och jobb på resturanger. 33 % av unga utomlandsfödda mellan 19 och 24 år saknar jobb. Siffranför tre år sedan var 22 %. Motsvarande siffra för svenskfödda var 15 % år 2008 och i fjol 21%..

Det här beror främst på att det finns ingen utbildningspolitik för de jobb som trots allt finns då många företag söker folk och det sker arbetskraftsinvandring till Sverige. Politiken som förs ger fler ungai utanförskap och det känns faktiskt som om att regeringen vill ha ökad arbetslöshet för att på det sättet pressa lönerna i tjänstesektorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.