Orsaken till tappet i förtroendet

 

VK har idag en opinionsundersökning om förtroendet för mig och Anders Ågren. I reportaget gör man spekulationer om vad det kan bero på att jag fallit. Det spekuleras och jag betonar spekuleras i att har att göra med den kritik jag hade när Juholt skulle utses till partiledare, mitt SMS till museichefen och att jag får stå för kritiken mot Kulturväven.
Jag träffar oerhört mycket folk, folk som brukar vara uppriktiga ge både ros och ris och prata i klartext för de vet att det alltid stannar mellan oss och jag tror eller törs säga att orsaken är en helt annan efter att ha pratat med några tusen personer efter valet.
Inför valet gick jag och paritet ut och sa att det knappast var troligt med samarbete med miljöpartiet men knappast med vänsterpartiet och att vi hoppades bli större än alliansen och få fler mandat och därmed kunna fortsätta styra i minoritet och samarbeta åt olika hål och men att vi skulle få igenom budgeten på samma sätt som förra mandatperioden. Nu gick inte detta med det valresultat som blev trots att vi fick fler röster än alliansen
Inte en enda person har tagit upp detta som media vill göra ett stort nummer av nämligen sms, et och att det skulle gett kritik. De som uttalat sig för mig har varit mera förvånad över att en chef som får ett meddelande tar upp det på det sätt som gjordes. När jag förklarat för de fåtal hur det låg till om Juholt har också allt varit lugnt.
Den stora kritiken jag fått är att jag gått in i ett samarbeta med vänsterpartiet och det har varit ganska hård ord som hur kan du sätta dig och samarbeta med kommunister och andra grova ord. De har sagt att de velat ha mig som KS ordförande och i ledningen för Umeå men kunde aldrig tro att jag skulle bilda regering med vänstern som jag varit så kritisk emot.
När jag förklarat hur det ser ut i en kommun att det måste finnas en majoritet och att det varit otänkbart att samarbeta med partier som vill försämra välfärden har det låtit annorlunda. Jag har också sagt att när det gäller samarbetet med vänstern och resultatet av det så måste de vänta och se hur det blir både när det gäller budget och ekonomi och de övriga frågorna som handlar om planering och att de frågorna inte ingår i vårt samarbetsavtal på samma sätt som när det gäller välfärdspolitiken.
Som jag sagt tidigare träffar jag mycket folk och jag brukar få ris och ros och jag är helt övertygad om att det är samarbetet som är orsaken men ni kan lita på att den bilden kommer att förändras. Är man själv öppen och ärlig så brukar faktiskt folk ha respekt men det vet ju inte alla som svart på undersökningen

6 kommentarer

 1. Torbjörn

  Varför måste du se vänsterut, varför vänder du dig inte till C eller FP.

  Jag ser hellre ett mittenstyre än ett renodlat vänsterstyre. Därför hoppas jag att du pensionerar dig till nästa val och låter någon som kan se över blockgränsen ta över.

 2. Jan-Erik Vahlström

  Ett samarbete med vänsterpartiet måste väl vara det parti som socialdemokraterna i första hand borde samarbeta med. Att ssamarbeta med moderaterna är ju att samarbeta med den yttersta motståndaren. Därmed inte sagt att man i vissa frågor kan söka stöd och samarbeta. Det gäller ju att visa att man är ett alternativ till nedrustningsivrarna och inte bara ett parti i mängden.

 3. Lennart Holmlund

  Svar till Bertil Törestad (2011-05-30 13:42)
  Det var det enkalste svaret jag har fått att ge. Självklart det jag tror på. jag skulle inte kunna vara kvar om jag inte trodde på det jag gör

 4. Lennart Holmlund

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-05-27 14:34)
  Det var inte det frågan handlade om för vi valde ju dem som regeringspartners ömsesidigt för att vara ärlig. Bloggen handlade om varför ajg minskat i förtroende och då beskrev jag bara vad folk sagt till mig

 5. Lennart Holmlund

  Svar till Torbjörn (2011-05-27 12:57)
  Jag är väl den som samarbetat mest med de borgliga och kommer att göra det även i den här perioden utom i budgetfrågor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.