Västerbottensnytt fälldes av granskningsnämnden….

Västerbottensnytt fälldes av granskningsnämnden. I dagens tidningar står att läsa att granskningsnämnden fällde Västerbottensnytt för första inslaget om älgjakten som Vapstens sameby bedrev.

Granskningsnämnden anser att man tog ställning i en kontroversiell fråga genom att inslaget slog fastatt Vapstens jaktlag skjutit fler älgar än vad de hade rätt till. Därför stred inslaget på kravet om opartiskhet.

Visst tycker jag många gånger att Västerbottensnytt och andra medier tagit ställning i saker och att de driver åt sitt håll, men efter att ha läst vad som stär i tidningarna vet jag inte vadjag ska tro egentligen.

Frågan för mig är sköt de för många älgar eller inte. Det är ju inte om de tog ställning eller inte utan vart ligger sanningen. Mig veterligen skedde det en anmälan från länsstyrelsen om detta, men jag kanske minns fel. Som sagt jag har inte läst domen men vad jag vill veta är om samebyn skjutit för många älgar eller inte och då spelar det ingen roll om frågan är kontroversiell eller inte och vem kan säga vad som är kontroversiellt eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.