Regeringen försöker bluffa Svenska folket….

Regeringen försöker bluffa Svenska folket. Maud Olofsson har lagt en proposition där vi som elkonsumenter ska få fri timavläsning av sin elförbrukning. Man föreslår också att man ska få välja någon annan att läsa av mätaren.

Visst kan timavläsning vara bra då man kan styra sin elförbrukning när elen är som billigast.

Så till det som jag kallar bluff. Det är självklart att det har uppstått kostnader när de nya mätarna satts in och det har kunderna självklart betalt på det ena eller andra sättet. Blir det andra kostnader med timavläsning kommer självklart kunderna att få betala det. Möjligen får de inte ta särskillt betalt av den kund som vill ha timavläsning men då får alla kunder tillsammans betala kostnaderna.

VISST VET ALLA OM ATT DET FINNS INGENTING SOM KOMMER FRÅN FÖRETAG SOM ÄR GRATIS. KOSTNADERNA SKA TAS UT, SÅ REGERINGEN BLUFFAR.

Självklart blir det också kostnader som uppstår omandra ska läsa av mätarna än de som äger nätet, och kunderna får betala allt.

DET ÄR AVREGLERINGEN SOM ÄR PROBLEMET FÖR INGET HAR BLIVIT BÄTTRE SEDAN DESSA OCH DEN HÄR REGERINGEN VILL AVREGLERA MER OCH DET BLIR DYRARE OCH SÅ KOMMER DET ÄVEN ATT BLI VID AVREGLERINGEN AV KOLLEKTIVTRAFIKEN

3 kommentarer

 1. Daniel

  Varför genomförde socialdemokraterna avregleringen av elmarknaden om nu avregleringar enbart är av ondo?

  Är ni motståndare till allt som medför extrakostnader för konsumenten? Varför var i så fall socialdemokraterna pådrivande i frågan om datalagringsdirektivet? Det är också en kostnad som i slutändan kommer att läggas på oss konsumenter, för att inte tala om ev problem med den personliga integriteten.

 2. Nils Gunnar From

  Vem är det som hjälpt dig med siffrorna Lennart? Det förvånar mig att du ställer dig på de stora kraftjättarnas sida, mot konsumenterna. Kanske är det rent utav de som hjälpt dig att räkna? Det förvånar mig, Lennart, att du inte tycker att konsumenterna skall få ta del av elpriser som ligger på 4 öre eller för den delen säga nej till priser på 15 kronor per kwh. Timavräkning innebär att kunna köpa elen när den är som billigast och därmed kunna säga nej till dyr och smutsig importerad el från till exempel kolkraft.
  Över 90 procent av de nya elmätare som redan installerats för mångmiljardbelopp klarar timavräkning. Således är den största absolut största investeringen redan gjord och det utan att du, Lennart, opponerade dig nämnvärt. Men nu när det dags för konsumenterna att få större inflytande och Sverige att ta steget in i modernt elsamhälle då höjer du din röst. Vinnare på detta är konsumenterna. Förlorarna är de tre kraftjättarna, Vattenfall, Fortum och Eon. Är det månne det du opponerar dig emot?

  Nils-Gunnar From, VD Storuman Energi

 3. Lennart Holmlund

  Svar till Nils Gunnar From (2011-06-28 14:32)
  Jag blir mycket förvånad över att det finns en VD som inte vet att det är kunderna som betalar allt i ett bolag. Vart tar ni i ert bolag annars pengarna från ? Det kan inte var Storumas kommun som betalar detta..

  Du hänvisar till de miljrader som inveserat i elmätare och så mycket vet jag att vi som får betala detta på elräkningen, idag eller aldrig under flera genartioner hinner få igen de pengarna på billigar el under vissa timmar. Om du inte vet det så vet jag vad det kostat vårt energibolag att installera dessa mätare, men du har ju inget när bara är en procentare, det är ju nätet som betalar mätarna och nog måste väl du inse att det är slutnotan som det är kunden som betalar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.