Svensk handel är minst 20 år efter sin…

Svensk handel är minst 20 år efter sin tid. För 20 år sedan lyckades svensk handel stoppa entre norr när borgarna inte stold pall för att nya handelsföretag skulle få plats där och etablera sig i Umeå. Deras medlemmar lyckades till slut få död på projektet och idag grinar de för att det inte kom till.

Inte var det Socialdemokraternas fel att det inte kom till.
Nu agerar de för att de tycker det fel att det kommer till stånd en ny plats att ha handel på, det som i översiktsplan kallas Entre Syd. Trots att i stort sett alla områden är fullbelagda.

Jag vill bara påminna om att i en Översiktsplan avsätter man mark för ett långsiktigt ändamål och vår översiktsplan som tas i augusti pekar ut hur marken ska användas fram till att vi blir 200000 invånare, förhoppningsvis år 2050,

Jag känner igen argumenten från handeln sedan 20 år tillbaka i minsta detalj. Vi vill inte ha fler handelsområden. Vill inte låta tjatig men de var aggresiva mot Entre Norr och idag säger de att de saknar Entre Norr. Nu kommer det att finnas ett område för handelsexpantion i Umeå i anslutning till den ringled som byggs för fullt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.