Efterfrågan på arbetskraft ökar i hela landet….

Efterfrågan på arbetskraft ökar i hela landet. Det är självklart bra att så sker men det finns inte rätt utbildat folk att få tag i för företagen.

Det ansvaret ligger på regeringen då de drog ner på alla typer av utbildningar för ett par år sedan och inte har de satsat mer för att kunna tillgodose företagens behov av rätt utbildad arbetskraft.

Det var ansvarslöst att inte satsa några miljarder på utbildning för framtiden och man ska investera i framtiden när det är dåliga tider. Regeringen valde skattesänkningar och RUT i stället

2 kommentarer

  1. john

    Ansvaret ligger på företagen att de tar in nyexade. Varför utbilda folk i massor då företagen bara vill ha de med erfarenhet, läs vad som skrivs i platsannonserna. Satsa mer på att få företagen att våga och ta in trainee istället för att utbilda folk i massor till arbetslöshet.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till john (2011-06-30 13:35)
    Man ska inte utbilda till arbetslöshet. Därför är det inte bra att friskolorna kan starta hur mycket utbildningar som helst och inom områden där man vet att det utbildas till arbetslöshet. Däremot tror jag på det som kallas bristyrkesutbildningar som fanns en gång i tiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.