Låt nu Thailändarna få den regering som folkket vill ha

 

Thailand får en regering som är vald av folket, men hur länge? Det är nu 5 år sedan militären störtade Thaksin Shinawatra. Nu blev det en storseger för hans syster Yingluck som ska genomföra de löften man gick till val på. Partiet som vann valet gjorde det stort och fick 263 av 500 platser. Det här valet var det första testet på sittande regering som inte var folkvald. Nu ska partiet genomföra de reformer som man lovat men där en del experter tror på ökad inflation..
Frågan är nu om förlorarna accepterar folkviljan för som på många andra ställen råder maktkamp mellan fattiga och rika, i norr bor de fattiga och i söder den rika eliten och militären och hovet och som lett till de protester som varit.
Nye premiärministern får en balans gång att gå och inte militären än en gång tar makten för eliten och kungens skull. Vi får väl se om hennes bror kommer hem och vad det kan leda till och dessutom är det annan maktkamp som pågår bakom den populära kungen Bomibol som han kallas.
För allas skull måste demokratin och folkviljan även få råda i Thailand och om militären än en gång agerar där får väl USA och andra länder stå upp och försvara demokratin. Gör inte skillnad denna gång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.