Regeringen Reinfeldt har ljugit om SAAB

 

Regeringen har lurat och ljugit både för Svenska folket och SAAB.
Förr eller senare brukar sanningen komma fram och i går kunde man läsa både i Aftonbladet och Dagens Industri att regeringen ljugit för Svenska folket och SAAB. Europeiska investeringsbanken (EIB) tog redan 2009 beslutet att inte släppa in ryssen Antonov i SAAB. Regeringen fick meddelande om detta omedelbart. Det här säger man från EIB, s talesman Per Isaksson.
Då måste man hålla med dem som sagt att regeringen lurat SAAB och svenska folket. Både Maud och Statsminister Reinfeldt har offentligt sagt att de väntar på beslut från EIB varje gång bolaget kommit med förfrågan om det utlovade lånet.
Aftonbladet avslöjade redan i våras att EIB och regeringen varit överens om att köra SAAB i botten och att initiativet kom från Anders Borg som hade nära kontakter med förre EIB chefen Eva Schreider. Nu är hon borta sedan en tid och det nya ledarskapet i banken verkar vilja köra med öppna kort.
Jag är inte alls förvånad över detta då jag många gånger i mina bloggar påpekat att Sverige är det enda land som vill se sin bilindustri falla och gå under och de vill inte ha en modern industri i vårt land utan vill ha hushållsnära tjänster för de som redan har det gott ställt
Vill du läsa mer så gå in på Aftonbladets nätsida och samma sak påDagens Industri.
Detta är en skandal att regeringen gjort på detta sätt för det känns helt omöjligt att de inte skulle ha fatat vad EIB sagt

5 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Låt se :

    SAAB’s ledning och därmed SAAB’s fackliga representanter visste redan 2009 vilka villkor som gällde för EIB’s lån till SAAB.

    Efter begäran om omprövning har riksgälden efter omprövning sagt sig acceptera SAAB’s nya ansökan och regeringen har sagt sig acceptera Antonov, bollen ligger hos EIB. EIB har nyligen offentligt gått ut och förklarat att ingen ändring i deras policy är att vänta sig.

    Dina påståenden om regeringslögner och regeringens/EIB’s avsikt att medvetet vara ”överens om att köra SAAB i botten ” är ju minst sagt skandalösa.

    Otroligt vad en socialdemokratisk politiker kan häva ur sig !

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Jonny Disenfeldt (2011-07-30 08:26)
    Mina uppgifter fanns som du såg både i Aftonbladet och i Dagens Industri. Menar du att det var inte sannt, så får du agera mot dem

  3. UriahHeep

    Lennart! Du kanske ska läsa mer än vad som står i tidningar? Att sälja lösnummer är vad de går runt på. Att gräva lite djupare borde väl vara nåt för dig?

  4. Lennart Holmlund

    Svar till UriahHeep (2011-07-30 10:00)
    I detta fall tror jag på tidningarna för min känsla har från början varit att regeringen inte vill göra något för att rädda kvar SAAB och det skrev jag i mina bloggar från första dagen

  5. UriahHeep

    Varför skulle regeringen inte vilja hjälpa Saab? Visst, staten kan ju låna ut en massa miljarder till Saab, men vad händer isf vid en ev konkurs? Jo, våra skattepengar går åt skogen. Det behövs 10-tals miljarder för att få Saab att överleva en längre tid. Saab bygger fel bilar och för dyra bilar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.