USA sitter med snaran runt halsen

 

USA är på ruinens brant och det politiska systemet med kongress och senat som kan ha olika majoriteter gör det svårt att finna parlamentariska lösningar som löser problemen. I går fick demokraterna genom sitt förslag om höjning av skuldtaket i senaten genom att rösta ner republikanernas förslag och nu jobbar man för en kompromiss som måste vara klar till tisdag. Det förslag som röstades ner var en temporär höjning av lånetaket med 900 miljarder dollar och 917 miljarder dollar i nedskärningar.
Nu börjar också Kineserna fördöma USA,s hantering av sin skuldkris och de skyller det på det demokratiska systemet som är orsaken till farsen. De tycker att kongressledamöter offrar andras intressen för några få röster.
Nu är det tur för USA att det i Kina finns mycket dollar för annars hade man nog redan varit i konkurs. USA som kallas sig demokratins vagga har däremot inte lärt sig hantera pengar när man hamnat i denna skuldkris som är större än deras BNP. Den största orsaken är att man inte tagit in tillräckligt med skatt för att finansera sina utgifter. Dras krig runt om i världen har säkert bidragit till dessa gigantiska budgetunderskott. Vi får väl se om andra länder nu sätter samma press på USA som man gjort med Grekland med flera Europeiska länder.
Vad konsekvenserna skulle bli om den amerikanska ekonomin skulle kollapsa törs nog ingen tänka. Blir det inga skattehöjningar i USA blir det gigantiska nedskärningar och massarbetslöshet och det ställer som vi alla vet till stora problem i ett land och jag tror inte det är bra för det amerikanska folket om klyftorna ökar ännu mer, de bör snarare föra en politik med minskade klyftor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.