Skyll inte på Telia , regeringen har också ett ansvar

 

Skyll inte på Telia, regeringen har ansvar. Tätt som oftast får man höra att folk skäller på Telia och det har även jag gjort då mobilen eller telefonen eller bredbandsnätet fungerat dåligt och då täckningen är dålig. Jag påstår att regeringen har ett ansvar för detta och inte minst Maud Olofsson.
 
Det är regeringen som ska ge ägardirektiv till Telia. Det har inte gått för mig att se om de fått ett krav att telefonerna ska fungera överallt med bra täckning. Ska de göra detta kostar det självklart pengar och ska de höja priserna i storstäderna för att kunna klara detta då prissätter de sig ur marknaden.
 
Ska Telia ha ansvar för Telefoni överallt ska samma krav gälla alla operatörer då det blir samma förutsättningar för alla, konkurensneutralt eller så ska staten betala för detta. Basinfrastruktur som nätet för telekommunikationer ska vara samhällsägd De våra i S -gjorde fel som gav många tillstånd att bygga nät till flera operatörer vilket dessutom gör telekommunikationerna dyrare. Det skulle samhället ha gjort och sedan skulle  nätet varit öppet för alla operatörer precis som stomnätet som finns för eldistribution.
 
Detta går att rätta till om man vill för ett telenät i hela Sverige är lika viktigt som vägnätet och elnätet även om det sista har sina brister när det gäller priserna.
 
Skyll inte på Telia de är bara budbärare av vad regeringen vill när det gäller tele. Marknaden fungerar inte i detta fall
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.