Aftonbladet, Expressen, DN vaknar.

Aftonbladet, Expressen, DN vaknar. Till min glädje ser jag att dessa tidningsbjässar äntligen insett hur korkade deras kommentarsfunktioner är. Nu ska de skärpa möjligheten att kommentera artiklar.

Inte en dag för tidigt och det borde fler göra. Expressen tänker förhandsmoderera inläggen, DN är ännu bättre och kräver ett inloggningssystem med E-postadress och Aftonbladet en inloggning via facebook profil.

Bra än en gång och VK och VF bör ta efter. Att folk ska få skriva så mycket skit under annonymitet är ett lågvattenmärke och det går dessutom att skriva olika signaturer, mail adress osv från samma dator.

I bloggarna tar vi som bloggare ansvar för vilka som publiceras men jag har testat mail adresser och vet att den adress man skrivit intealltid finns då ett mail inte går att skicka till angiven adress.

Av 35 tidningssajter kräver 40 % regeistrering och inloggning. Av de större är det bara GP som tillåter annonyma kommentarer. Än en gång är det bra med ordning och reda för kommentarer och mest glädjande är att Aftonbladet som helt tar bort kommentarerna. Hurra ,hurra. Jag delar chefredaktörens uppfattning att det händer något med folk i skydd av annonymitet

Jag kommer själv att inte godkänna några ytterligare kommentarer då jag inte vet och kan veta vem som skrivit. De som har frågor till mig får skriva till mig på den kommunala adressen och gäller det frågor som rör annat får skriva till min privata mail. Den som talar om vem de är får svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.