Idrotten sysslar med människohandel. Något…

Idrotten sysslar med människohandel. Något annat kan man inte kalla det agentsystem som florerar kanske främst inom de större lagidrotterna.Det dyker upp agenter som binder fast de unga spelarna redan vid 16 års ålder.

De har inget annat intresse än att tjäna pengar på ungdomarna och få dematt teckna kontrakt med andra klubbar. Det här lider klubbar som har en bra ungdomsverksamhet av men som inte har pengar att betala flr fleråriga kontrakt med, så att klubbar som fostrar ungdomar kan få igen de pengar de lagt ner på ungdomsverksamheten.

Dessa agenter tar inte heller ansvar för att se till att unga pojkar och flickor skaffar sig en utbildning pararellt med idrotten som de kan ha nytta av om de inte blir den stora stjärna de drömmer om.

Detta agentsystem är ren och skär människohandel med unga som i andra fall kallas trafficking. Jag är bekymrad över att inte idrotten tar tag i detta ochska kommunera tillhandahålla anläggningar där dw är basen för människohandeln.

De unga blir livegna och säljs hit och dit och agenterna är vinnarna. Systemet är nog mest utbrett inom de stora lagidrotterna hockey och fotboll. Ett alternativ är att klubbarna tecknar avtal med ungdomarna om de ska vara med i verksamheten då får handeln ett annat ansikte och de som fostrar spelare får betalt för detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.