Tårfyllt avsked av Maud, men varför fick hon gå ? Tacktalen lovordade, Gun Renman lämnar omedelbart partiet

 

Har i eftermiddag efter besök hos tandläkaren har jag tittat på centerstämman som var Maud, s sista som ordförande. När man hörde tacktalen till henne så blir man mäkta förvånad över att hon avgick då hon fick hur mycket beröm som helst. Hon hade ju inte tänkt avgå nu men när det började röra sig i leden om behov av ledarbyte kände hon säkert att loppet var kört. Jag lägger ju inga negativa värderingar på Maud som person men däremot gillar jag ju inte den politik hon fört och att hon fört centern betydligt högerut, men det är ju medlemmarna som bestämmer färdriktningen och inte enbart partiledaren. Det blir inte mindre höger med den nya.
Däremot känner jag avsky till den diskussion som förs om grundtrygghet och behovsprövade barnbidrag som ger en väg bort från den generella välfärdspolitiken. Alla barn är lika mycket värda och jag tycker det skulle vara hemskt att barn när de kommer in i förskolan ska veta att ens kompis är en bidragsmänniska medan en annan är det inte. Ska barn behöva känna att de tillhör de som har så dåligt att just de ska behöva bidrag av skattebetalarna.
Låt oss säga att alla barn är lika mycket värd och samhället ger stöd till barnet och att det inte är ett stöd till föräldrarna även om föräldrar har olika inkomst. Vi behovsprövat barnbidrag återkommer diskussionen om viljan att betala skatt, vad är det då som säger at inte samma sak ska gälla skolan, sjukvården eller andra välfärdstjänster och till slut får man olika typer av marginaleffekter som sliter sönder samhället

Här gör jag desstutom ett tillägg till bloggen kl 20.10 och länkar till en artikel i VK,s nätbilaga där Gun Renman i Örträsk lämnar centern för att de sviker landbygden. Jag håller med gun och jag gillar henne för hennes engagemang men framförallt att hon är en utmärkt företrädare för riktig musik, artikeln kan du läsa här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.