Det är full fart i forsen vid Arboretum Norr

Från mobilen

Det är full fart i forsen vid Arboretet. Har varit på en promenad utefter Umeälven och vid forsen nedanför Arboretum Norr ser man hur fint det kan vara i en fors i en överfylld älv. Man förstår också vilken kraft det är i vattnet och att den kraften går att göra elström av

Vi går också över till att det är för stort lönegap på flera områden. I måndags presenterade LO en rapport om lönegapen. Den visar att bland arbetarna eller rättare sagt Lo kollektivet så tjänar kvinnorna 88% av vad männen tjänar. Motsvarade bland tjänstemännen ser det ännu värre ut för där är kvinnolönen bara 79 % av vad männen tjänar.

 Det här är orimligt om vi ska få ett jämställt samhälle i vårt land.

Men det visar också att LO lyckats bättre med jämställdheten än vad tjänstemannafacken gjort. Lika lön för lika arbete ska vara en självklarhet Det finns också anledning atr fundera varför tjänstemännen ska ha 43 % högre lön än arbetarna, och gör de rätt för att de har i snitt 9700 mer i månaden i plånboken att röra sig med och dessutom har de fått kraftiga skattesänkningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.