LOU begränsar krav på bra djurskydd. I kommunerna…

LOU begränsar krav på bra djurskydd. I kommunerna vill vi i många kommuner ställa krav på bra djurhållning när vi upphandlar tex mat till skolor. LOU betyder lagen om offentlig upphandling.

Servera har överklagat många ärenden och har vunnit de flesta. De motiv de haft är att det har varit svårt att kontrollera . Man tror ju vad man vill om detta.

Lagen tolkas dessutom olika av olika förvaltningsdomstolar i likadana ärenden och det visar på att LOU inte fungerar eller är konstigt skriven. Vi har i vår upphandligspolicy sagt att vi ska ha djurskyydskrav och flera andra krav som garatier att det inte förekommer barnarbete, att det ska finnas kollektivavtal eller liknande och vi har med att företag ska följa ILO konventioner och att de anställasom jobbar i privata företag ska ha meddelarfrihet när det gäller den verksamhet de utför åt kommunen

Det finns självklart mpnga andra krav men LOU är en knepig lag och egentligen den uppgift den har är att den sysselsatt jurister i massor och den har dessutom misshandlat små företag att orka lägga anbud. Det är en dålig lag på många sätt och ger inte frihet till konsumentmakt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.