Kärnkraften står åter utan att producera…

Kärnkraften står åter utan att producera el. Än en gång står våra kärnkraftverk och om det beror på att de är dritsosäkra som Svt text säger eller om det kan vara något annat som om att vi har högre krav ska jag låta vara osagt. I vilket fall som helst ör det inte bra och risken finns att trotsde höga vattenflödanden som finns kan priserna stia i höjden.

Svenska kärnkraftverk står mer stilla än andra länders och de tre senaste åren var bara 69,8 % i gång medan snittet i vörlden låg på över 80%. Sex av 10 står i dag stilla vilket är märkligt för det kan väl inte finnas hur mycket folk som helst som kan kärnkraftverk så endera är de i dåligt skick eller så är det ett led i att hålla uppe priset.

Den energiöverenskommelse som alliansen har gerinte heller industrin möjlighet att bygga egen kärnkraft och därför var den energiuppgörelaen helt värdelös då nuvarade elproducenter tjänar mer pengar om det är brist än att bygga ut.

Det är väl sagt att det ska vara någon kontrollsation om energin 2014 men det är för långt fram. När det gäller att säkerställa energibehovet för vår industri och därmed våra jobb och vår välfärd behövs en blocköverskridande överenskommelse

Den tekniska livslängden för den befintliga verk börjar närma sig och det tar minst 10 år innan det finns ny energi och det är en katastrof för Sverige om hälften av energin skulle stängas av och det ställs stora krav på vårt parti att se till att industrin har tillräckligt med el till konkurenskraftigt pris.

Finns inte det är vi medall säkerhet slut som industrination att kan inte förädla våra råvaror som skapat och skapar välståndet och om vi haft lågt röstetal bland de som jobbarskulle det bli ännu lägre och vi får fortsätta att sitta i opposotion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.