Riksdagsmännens boendekostnder, jag tar en repris

 

För några dagar sedan skrev jag en blogg om att det var svårt att få reda på vilka regler som gäller för riksdagsmännens boendekostnader om de inte bor i de bås som riksdagen tillhandahåller. Jag fick en del förslag en del tycker att reglerna var klara men inte alla främst om någon annan besökte och övernattade i lägenheten. När det gäller båsen finns det men hur är det i övrigt.
När det gäller Håkan Juholt så inleddes dessutom en förundersökning om att han gjort sig skyldig till något brott. Resultatet av detta kommer väl de kommande dagarna.
Idag har det kommit fram att centerpartisten Erik A Eriksson under åren 2006 till 2010 fått ut 250 000 i boendekostnader för sin fru. Det här är enligt sajten Nyheterna 24. Vad jag tycker blir intressant är hur media kommer att beskriva detta för sina tittare och läsare.
Kommer någon åklagare att titta på Erik A Erikssons hantering av bidraget, fanns det regler för honom så att han till och med kunde hämta ut bidrag för sin frus bostäder eller är reglerna otydliga för hur man hanterar kostnaderna för sin fru eller sin man.
Vi får nu se hur media agerar i detta fall. När det gäller Juholt har jag hela tiden sagt att jag inte kommenterar detta, men regler ska vara klara och tydliga så att alla vet vad som gäller och de som inte följer reglerna ska stå ansvaret för detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.