Ingen rök utan eld i Dorotea. I dagens tidningar…

Ingen rök utan eld i Dorotea. I dagens tidningar kan vi läsa att Doroteas kommunchef Kowalski slutar på egen begäran. Det är ju känt sedan länge att Westerlund och
högeralliansen inte velat ha honom som chef och det får man ha respekt för.

Däremot blir jag oerhört bekymrad när jag hör orsakentill att kommunchefen Kowalski slutar. Enligt tidningen skriver han Westerlund och kristdemokraten Isaksson (tidigare kommunchef) bedrivit en kampanj mot honom.
”kampanjen saknar varje inslag av etik och moral har däremot innehållit inslag av såväl rent förtal som uttalade hot” citat från dagens Vf däräven Eriksson(v) säger att hon förstår Kowalski då oppositionen tycker att man ska kasta ut honom till vargen.

Utifrån är det självklart omöjligt att bedöma det som hänt men lika självklart är det att Kowalski
upplevt det som han skrivit. Att sånt här händer skadar tilltron till politiken och skadar demokratin. Oavsett vad som skett kommer det med säkerhet att bli svårt att rekrytera en ny kommunchef i Dorotea som många andra kommuner behöver få tag i bra chefer om kommunen ska kunna överleva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.