Ett fel eller en lögn sprids när media citerar.

Ett fel eller en lögn sprids när media citerar.Medias system att citera skickar vidare fel som annat media begått.

Det är snarare regel än undantag att media i sin nyhetsrapportering citerar ett annat media. Senast i går var det massor med media som citerade en felaktighet då Allehanda skrivit att man kastat in en sten i huset där min kollega i Ö-vik bor.

Visst hade fönstret slagits sönder men inte av en sten. Jag vet för jag pratade med Elvy i går kväll. Så både VK och VF,s artikel på nätet var fel, och VF fortsätter med felet i papperstidningen

Detta händer dagligen och det blir fel förde som utsätts för felen har en hopplös uppgift om att få in rättelser. Det minsta som i fallet med Elvy har varit att kolla med henne innan man skrivermen det ids man inte. Detta är att göra det enkelt för sig och när man hör av sig så säger de bara att de citerat.

Det blir även fel när de inte hör vad man säger. För oss i politiken är det ingen hemlighet att det skulle bli minst 25 miljoner dyrare bara i hyra för det nya Kulturhuset. Vad säger då media eller tror eller tycks veta.

Har de trott eller kanske det är inbillning att de pengarna skulle tas ur budgeten för kulturhuvudstad eftersom de skickat ut nyheten att det kostar mer.

Vi alla politiker i Umeå har hela tiden varit medvetna om att det kostar mera, vi har varit lika medvetna om att depengarna ska fram när den tiden kommer och när den budgeten ska fram delvis 2014 och sedan fullt ut när huset är klart.

På samma sätt när det gäller driften av kvinnomuseet, men även för badhuset. Vi lägger inte ut summorna förrän vi vet men reserverar det i tänket för framtiden

Det har aldrig någonsinvarit meningen att kostnaderna för kulturväven skulle rymmas i budgeten för projektet kulturväven. Så ansvaret för att den delaktiga bilden över fördyringarna sprids över
Sverige ligger på Folkbladet, då jag förklarade hur det låg till men det var ointressant då man bestämt sig för att det skulle ha rymts i budgeten för kulturhuvudstadsåret vilket var helt fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.