Det är 1 400 000 barn hemlösa i USA.

Det är 1 400 000 barn hemlösa i USA. USA sägs vara rikt. Det kan inte stämma alls för ett land som har så många barn hemlösa kan inte vara rikt. Tänk att över 2% av barnen är uta hem och ökningen är 28% på tre år.

Självklart är att det är ekonomin som gjort barnen hemlösa och National Center of Homeless som visat på siffrorna uppmanar regeringen att agera för att USA inte ska förlora ytterligare en generation. Med så många barn hemlösa törs man inte tänka hur många barn som lever i fattigdom.

Jag tror inte på förbättringar för USA och dess barn då USA numera endast handlar om sänkta skatter och en tital brist på omtanke om någon annan än en själv. Dessutom ser vi att högern där inte vill ha någon välfärdspolitik.

Hemlöshet leder till utanförskap och brottslighet. Ett samhälle utan trygghet leder in på fel väg och frågan är om det kommer att finnas en framridstro. Risken är uppenbar att det istället leder till oro i samhället och att USA är ett land med stora ekonomiska problem så skatt och välfärd är förbjuder.

Jag hoppas innerligt att vibromsar upp den väg Sverige är på väg in i med ökade klyftor och sämre välfärd. Eftersom mitt eget parti tappat så mycket i förtroende hos väljarna är risken uppenbar att Sverige också är på väg att slitas isär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.