Riskkapitalbolag skor sig på dig och mig….

Riskkapitalbolag skor sig på dig och mig. Inte en dag utan rapporter om riskkapitalbolag i offentlig sektor. Vi får varje dag höra hur riskkapitalbolag gör enorma vinster som ska öka för att bolaget ska säljas med stora vinster till riskkapitalbolagsägarna.Det är klart att de nya ägarna kommeratt kräva vinster på 25%.

Bolagen skattar inte i Sverige och även vinsterna förs ur landet till lågskatteländer. Det här kommer inte Anders Borg att göra något åt i den fria rörlighetens Europas namn

Vi måste forma regler som gör vinsterna mindre. Stora vinster har fallit ut då skolorna fått ersättningar för saker som de inte utfört.

Det här gör att alla kommuner måste se till att den egna resursfördelningen till skolorna är det som har med skolan att göra. Parkeringar och andra saker som förs på skolan ska självkart inte ingå i skolpengen. Det måste också vara tydligare krav på skolhälsovård, biblotek med mera.

Klarare och tydligare regler för ersättningar till skolor och därmed även friskolor är den enda väg som gör att vinsterna kraftigt kommeratt minska och därmed även skolorna som spekulationsobjekt. Barn och utbildning ska man inte tjäna pengar på på grund av egna dåliga regler

Nu ska inteallt skyllas på riskkapitalbolag för även på försäljning av skolor har privatpersoner i Umeå gjort enormt stora vinster. Anders Borg kan inte göra någotåt riskapitalbolagen och dess skolor.

Vill vi inte att de ska tjäna storkovan på barnen ska vi förändra resursfördelningen till skolorna och ta bort allt som inte har med skolan att göra.

Sist men inte minst viktigt är att kontrollen av friskolorna ska föras över till kommunerna. Det är kommunerna sombetalar och det är den som betalar som ska kontrollera tjänsten man betalar för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.