Vänsterpartiet vill driva 6 timmarsdagen….

Vänsterpartiet vill driva 6 timmarsdagen. Tror de verkligen på detta?  De som analyserat framtiden, säger samtliga att vi måste arbeta mer. Det blir fler äldre som ska ha sin vård och omsorg och det är en större del av befolkning som behöver samhällets tjänster och som en konsekvens är det färre som ska försörja fler. Det går inte ihop om man inte tror att det är någon annan som ska ordna alltihop.

 Innebär 6 timmarsdagen att man ska höja pensionsåldern eller innebär det att man ska sänka lönen med två timmar per dag eller rättare sagt 25 %.

Ska vi kraftig öka invandringen för att få folk till de jobb som behövs elelr vad ska man göra?

Visst har det varit bra med kortare arbetstid men hur ska vår konkurensutsatta industri kunna rationalisera med 25 % är för mig ett stort frågetecken. Omdet inte ska tas ur den befintlia verksamheten vart ska då kostnaderna tas.

Jag tror inte de totala kostnaderna för att folk ev blir friskare är en kostnad på 25 %.

Är det semestrarna som ska kortas eller är det föräldraledigheten?

Visst är det bra med visioner men allt ska betalas och det har man fåttlära sig i en del Europeiska länder den sista tiden.

En lönesänkning på 25 % klarar inte de lågavlönade av, dessutom blir pensionerna lägre. För mig och jag tror att mitt parti håller med finns det mycket som är viktigare idag än 6 timmars arbetsdag

2 kommentarer

 1. Stig-Björn Ljunggren

  Bra Holmlund. Men ta inte vänsterpartiet på allvar, de är bara ”viiiisionääära”, vilket anses fiiint i deras kretsar. De är ”sossar med pengar” och kan likt ett barn som går runt i en leksaksbutik högljutt önska sig det ena och det andra.
  Dessutom är det en dålig vision som bygger på tankefigurer från förra årtusendet, med fabriksindustriella arbetsvillkor. Nu lever vi i ett kunskapssamhälle där det allt mer är våra kunskaper, våra ”hjärnor”, som blir centralt i produktivkrafterna.
  Och att i det läget föreställa sig att människorna som bär dessa produktiva kunskaper ska kopplas bort mer och mer, och inte kopplas på mer och mer, att vi i kunskapssamhället inte ska ha ett processindustriellt utnyttjande av hjärnkrafterna, utan lägga dem på fäfot, verkar onekligen lite märkligt.
  Vänsterpartisternas förslag är ren humbug från början till slut, det kommer att visa sig om det blir som jag tror, nämligen att nye partiledaren Sjöstedt INTE kommer att jobba 6 timmar om dagen, inte ens 8 timmar, utan snarare 12 timmar.
  Varför?
  Därför att hans kapacitet måste utnyttjas till max, inte till hälften, om vänsterpartiet vill vara något annat än ett marginellt parti som utöver dåligt inflytande på socialdemokratin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.