Partiets ras började med samarbetet med Vänstern

Partiets ras började med samarbetet med V. Inför förra valet inledde Mona Sahlin ett organiserat samarbete med Miljöpartiet. Det blev ett "djävla" liv på grund av detta då inte vänsterpartiet var med och hon tvingades ta med Ohly.

Detta var början på tappet för partiets förtroende och Reinfeldt kunde sitta kvar. Ohly drev på liksom flera andra inom vårt parti medan Jonas Sjöstedt nu inte vill ha den typen av samarbete före valet. Vet inte om han pudlat efter valet för jag hade känslan att han tidigare varför en gemnsam politisk plattform före valet.Jag själv var emot det för det är en väg mot ett tvåpartisystem och på högerkanten styr ju moderaterna helt.

Jag ser inte att de som tvingade Mona Sahlin till det rödgröna samarbetet ens erkänt att det var fel och att det inte ska upprepas. Mona Sahlin fick ensam bära skulden för att valet gick åt skogen på grund av samarbetet med V vilket självklart var helt fel.

Jag tycker det är skamligt att hon fick skulden men väljarna ville ha ett Socialdemokratisk parti fritt från ett gemensamt program med vänstern och tog ställning i valet.

Däremot insåg väljarna att man efter valet skulle behöva diskutera med vänstern som man gjort i många kommuneroch landsting. Som sagt Jonas Sjöstedt ser detta nu och vill inte binds sig i förväg.

Det finns de som nu säger att partiet ska gå till vänster. Då är det bra att kunna räkna. Om alla som idag skulle tänka sig rösta på vänstern röstade med Socialdemokraterna skulle vi få knappt 30 %. Det gäller att
tänka rätt. Jag förordar en återgång till att partiet blir det breda parti man varit då kommer förtroendet att öka igen och en ny partiledare ska passa in där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.