Nyårsdagen är den stora pizzadagen.

Nyårsdagen är den stora pizzadagen. Just på den stora dag gjorde skattemyndigheten kontroller på 10 pizzerior i Stockholmsregionen.

Det är ingen rolig läsning om man ska uppleva branschen som seriös. Nio av de 10 besökta näringsställena fick straffavgifter för att de fuskat med kassan.

Dessutom följde inte hälften andra lagar och regler och då gällde det att man hade inte registrerad arbetskraft. Man ska ha en liggare där man registrerar vilka som jobbar. Man kan med stort fog misstänka att man hade svart arbetskraft och inte betalade löner och avgifter enligt lagar och avtal

Jag har inte hört om branschorganisationen agerat i frågan men i vilket fall som helst är det illa om 90 % fuskar med kassan. Nu var detta i Stockholm men man kan väl befara det värsta och det är att set ser lika dant runt om i Sverige. Jag tror också att det finns risk för att den oregistrerade arbetskraften inte bara jobbade svart man kan befara att men endera hade A-kassa eller försörjningsstöd.

Jag hoppas verkligen att branschen själv tar tag i detta och försöker få ordning och reda. Jag förväntar mig också att berörda myndigheter agerar efter dessa avslöjanden och man kan dessutom fundera över hur det fungerar med alkoholtillstånden.

Jag är för en generös tillståndsgivning men också för att de som inte sköter sig ska få sina tillstånd indragna. Den här branschen när nio av tio i alla fall vid detta tillfälle fuskade med kassan dem har regeringen sänkt momsen för och jag tror inte att den sänkningen gör att branschen blir sundare.

När det fuskas på detta sätt så är det ett hårt slag mot alla näringsidkare som är seriösa och följer de lagar och avtal som gäller. Branschen och samhället har ett gemensamt ansvar att städa upp ordentligt så vi får en seriös resturangnäring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.