Det är brist på politik för att få igång nya företag, det saknas en näringspolitik….

Brist på politik för att få igång nya företag. Jag kommer tillbaka till att det saknas en bra strategi för att få igång nya företag. Jag upprepar att jag tycker man borde satsa mera pengar på nyföretagarcentrum och det är bara ett exempel.

Det är lite småsmulor som regeringen ger men här får kommuner och lokala företag gå in med pengar. 10 miljoner skulle göra stor nytta även om det skulle omfatta hela landet

Här i Umeå har vi ett Bic Facktory som håller till inne på Umestans företagspark och hjälper nystartade företag att komma igång. Det är få projekt i hela landet som varit så bra och många fina företag har startat sin karriär där.

Det projektet drivs med hjälp av kommunkoncernen och visst Eu stöd har kommit in. Det är helt obegripligt att inte staten som har ansvar för näringspolitiken kan ge ett långsiktigt driftstöd till den typen av organisation.

Maud Olofsson och regeringen avsatte för några år sedan 2 miljarder för att få igång företag i inlandet och troligen har det inte gett mer nya jobb än för de som jobbar i organisationen.

Här hoppas jag verkligen att de våra under Stefan Löfven,s ledning gör ett ordentligt omtag så att nya företag kan startas och därmed ge jobb och välfärd. Det behövs mer fria pengar ut till regionerna för att klara detta för det är där den lokala kunskapen finns. Det finns säkert en hel del liknande "kuvösprojekt" som detta som skulle ge bättre fart på företagsutvecklingen än där det satsas statliga pengar idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.