Rena rama lönerallyt för företagens toppar,

 

Just nu pågår en avtalsrörelse som på den privata sidan har hamnat runt 2,6 % i höjning. För handelsanställda strandade arbetsgivarna förhandlingarna. I de kvinnodominerade yrkena som handel och hotell och restaurang och några fler avtalsområden ställdes krav på jämställdhetspott eller låglönepott. Hitintills har det inte kommit till några sådana överenskommelser vilket gör att lågavlönade halkar efter.
Vi har också hört att vissa arbetsgivareförbund som Hotell och Restaurang vill införa ungdomslöner. Det har jag berört i bloggar tidigare och det är bara att gå tillbaka och läsa så får ni se vad jag tycker om detta.
Det mest skrämmande är att när det gäller direktörslönerna då finns det aldrig någon broms. Dagens Nyheter har läst de årsredovisningar som kommit in för börsbolagen och där har man sett att lönerna för toppcheferna har stigit under fjolåret med mellan 15-20 %. Nordea,s Claussen har fått mycket mer liksom Yngens på Husqvarna.
Vad ska man säga om detta annat än det är skamligt att bete sig på det sättet samtidigt som man gråt krokodiltårar över de knappa tre procent som de som tjänar i vinsterna i bolagen fått. Arbetsgivareföreningarna och styrelserna i dessa bolag tar inte ett samlat ansvar för dessa direktörer har dessutom fått stora lönelyft genom att skatterna har sänkts mest för de som har det ställt så högerpolitiken slår igenom även i bolagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.