Centerpartiet på väg mot avgrunden.

Centerpartiet på väg mot avgrunden. För mig är det det lindrigaste jag kan säga när jag såg att centern nu vill sänka ungdomslönerna enligt deras arbetsmarknadspolitikske talesman Annika Qarlsson

Hon la till att lönerna för unga bör sänkas med mellan 20-25 %. Vissa lågutbildade vill hon att lönerna ska kunna sänkas ännu mer för.

Ungdomar ska inte lönediskrimineras och de som har låg utbildningsnivå ska ges utbildning. Det var med andra ord en taktik från regeringens sida att förändra gymnasieskolan så inte yrkeslinjerna gav behörighet till högskolan. Gymnasiereformen är därmed en reform för sänkta löner
Men det talade man inte om när man gjorde reformen.

Nu vet vi Umeå att både Mattias Larsson och Britt-Marie Lövgren än inne på den linjen. Jag trodde inte detta om Centerpartiet för att vara ärlig.

Jag blir heligt förbannad på de som lägger sig i den Svenska Avtalsrörelsen och att centern sedan Maud Olofsson tillträdde är fackföreningsfientlig det vet vi.

De drev många krav för att försämra fackens möjligheter att arbeta och ta tillvara medlemmarnas intressen. Inget land i Europa har så generösa regler för att bli av med folk som Sverige vilket syntes när vi hade fordonskrisen 2008. Volvo lastvagnar sade upp över 1000 personer bara i Umeå medan ingen sades upp i Gent i Belgien.

Nu hoppas jag att fack och arbetsgivare säger i från att de inte vill ha någon statlig lönepolitik som Centern och Folkpartiet förespråkar utan avtalen löses i förhandlingar enligt den Svenska modellen. Är det något som skulle vara värt en arbetsmarknadskonflikt är det just friheten att teckna avtal utan statlig inblandning. Nu är det dags att vi 2014 får en ny regering så inte Sverige blir ett uland när det gäller lönebildning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.