Centerpartiet är löntagarfientligt.

Centerpartiet är löntagarfientligt. Om vi börjar med centerledaren Lööf så har hon den högsta lönen av alla partiledare 151 000 i månaden.

Dessutom är hon ung och oerfaren men trots detta så har hon högst lön. Nu är hon 29 år men jag tror inte det är henne de pratar om när det gäller ungdomslöner. Hon försvarar sig att hon inte är emot lönekarriär. Men hon kritiserar ingångslöner och har den högsta av alla partiledare.

En annan intressant reflektion är centern är ett av de partier som har lägst förtroende av alla hos väljarna. Visserligen måste partierna själva bedömda vilken lön deras partiledare ska ha men de har inte tidigare och inte nu satt lön efter prestation.

Hon har högre månadslön än många som jobbar i offentlig sektor har under ett helt års arbete. Skulle tro att hon har mera betalt per månad än en ny oerfaren undersköterska och eller oerfarna unga med utländsk härkomst som städar.

Skulle lönen sänkas som centerpartiet vill så har nog inte den unga oerfarna undersköterskan mer än mellan 8 000 och 9 000 att röra sig med sedan skatten är betald

Ni ser hur vansinnigt dumt centerns förslag är men inte har de sagt ett enda om de lönepåslag som höga chefer har fått under bara ett år.

Siffror som rör sig mellan 25-30 % i påslag och skulle räcka till att anställa minst tre ungdomar i det företag, ja kanske till och med fler där de är chefer.

Nu gäller det för framtiden att se till så de som har de sämsta lönerna inte halkar efter ännu mer och att löneskillnaderna blir ännu större.

Lägre lön för unga ger dessutom lägre pension den dagen de blir pensionärer. Det kanske är ett led i centerns strävande att bara ha en garantipension

Dessutom vill hon göra arbetsrätten mer flexibel. Det innebär tror jag att hon vill göra det lättare att säga upp trots att Sverige har en av de lagar i hela Europa som gör det lättast att säga upp folk. Centern är ett löntagarfientligt parti vilket Lööf förstärker efter att Maud Olofsson inledde attackerna på fackföreningsrörelsen.

Däremot är jag glad så länge moderaterna står pall för dumheterna. Lägre löner ger inte fler jobb, inte ett enda för företagen anställer de personer de behöver för att klara av jobben. Företagen vill däremot ha välutbildad arbetskraft, men gymnasiereformen ger lägre utbildad arbetskraft.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.