Nordmaling vill växa med Umebor.

Nordmaling vill växa med Umebor. När jag plöjt igenom tidningarna ser jag att Nordmaling tänker växa genom att Umebor ska flytta dit och pendla till Umeå till sina jobb.

Vi jobbar inom Umeåregionen tillsammans för att stärka regionen och att aktivt värva folk att flytta inom regionen stärker inte regionen. Det är inte på det sätt samarbetet ska ske och självklart kommer det upp i regionrådet som Söderling sa till VF.

Nu ska man inte förvånas över vad som kommer från Nordmaling för de sprang ju ut när det gällde när IKEA bestämt sig för Umeå vilket även centern i Vännäs gjorde. Men jag förvånas inte över att man inom Nordmaling haft svårt att se vad order samarbeta betyder.

Jag är däremot mycket förvånad över att man inte i stället funderar över hur ska man skaffa nya jobb till kommunen. Eller har man gjort den bedömningen att inga företag vill etablera sig där.

Nu är jag inte alls orolig för att det ska bli den utflyttning man tror. Vi har bra service i kommunen och även om vi har olika uppfattning mellan partierna kan vi prata med varandra och vi har bra sevice och bra utbud av allt som människorna behöver.

Vi bygger för ett långsiktigt hållbart samhälle där tätheten har stor betydelse och att människorna har nära till allt så varför ska man välja en plats att bo på när man ska pendla till allt och därmed förlänga dagen med minst en timme bara för att ta sig till och från jobbet.

Man säger sig vilja bygga nya attraktiva bostadsområden men lägenheterna i nyproduktion blir minst lika dyra som i Umeå och därmed också hyran.

Det kommer att i stort sett vara omöjligt för privatpersoner att få låna till bostäder med de kontantinsatser som krävs och den blir betydligt högre i Nordmaling än i Umeå där det är tillräckligt svårt att låna till bostäder. Det är självklart en högre risk att låna ut till en bostad i Nordmaling än i Umeå

Jag är också lika säker på att inga privata hyresvärdar kommer att kunna bygga av samma skäl och kommunen har inte heller råd med de risker som finns och möjligheten att låna.

Som ni ser så tror jag inte risken för att Umebor ska välja att flytta till Nordmaling är speciellt stor inte minst på grund av möjligheten att bygga bostäder. Men huvudskälet är varför ska man flytta från något som är bra till något som ger mindre fritid och sämre utbud

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.