Moderata stadsråd flyr när det blåser. I…

Moderata stadsråd flyr när det blåser. I går avgick det femte moderata statsrådet. Denna gång var det Sten Tolgfors som lämnade in på egen begäran som det brukar heta. När de gör så kommer den granskning de utsätts för i en annan dager.

Denna gång började det blåsa när den så kallade Saudiaffären började komma i ljuset. Nu kan det bli så att vi aldrig får reda på vad som skett även om detta även synas utifrån om det är någon som läckt ut hemligheter.

Jag tror detta är det femte moderata statsrådet som lämnar in när de börjar utsättas för en kritisk granskning. Man måste säga att moderata statsråd tål inte en kritisk granskning.

De flesta sv dessa har stått Reinfeldt mycket nära och då blir det mycket märkligt att Fredrik Reinfeldt framstår som en stor ledare och då är det märkligt att han har det förtroende som han ändå har.

Reinfeldts handplockade personer som stadsråd tål inte en kritisk granskning. De har haft eller skaffat sig lik i garderoben som man kan kalla det.

Det syns ju klart att han tillhört en inre kärna och Anders Ågren säger på sin blogg att han känner honom väl sedan MUF tiden och att han betytt mycket för de nya moderaterna. Före Tolgfors avgick en annan från den inre moderata kärnan nämligen Littorin efter en massa märkliga turer. Det känns skönt att detta är en sak för moderaterna.

När sånt här händer gång på gång blir man ändå förvånad över hur det speglas i media. Vilket liv det skulle ha varit i media om det varit Socialdemokrater som på dessa sätt tvingats avgå då de självklart inte har rent mjöl i påsen. En person som haft det skulle aldrig avgå på det sätt som nu skett

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.